היה היה איש
אם כן, האם ההיסטוריונים מאמינים שישוע היה אדם אמתי, או שמא מיתוס?
מבחינת ההיסטוריונים, גם אלכסנדר הגדול וגם ישוע היו אנשים אמתיים. אבל הראיות הכתובות לקיומו של ישוע רבות פי כמה וכמה וקרובות יותר במאות שנים לתקופת חייו מאלו של אלכסנדר הגדול. עוד יותר מזה, השפעתו ההיסטורית של ישוע עולה בהרבה על זו של אלכסנדר.
ההיסטוריונים נוקבים בראיות הבאות לקיומו של ישוע:
- גילויים ארכיאולוגיים שמאמתים שוב ושוב תיאורים של אנשים ומקומות שמופיעים בספרי הבשורה- כולל קיומם של פונטיוס פילאטוס, קיפא ונצרת של המאה הראשונה לספירה.
- אלפי כתבים היסטוריים המתעדים את חייו ואת פועלו של ישוע. העובדה ש-42 מחברים מזכירים את שמו בכתביהם תוך 150 שנה ממותו, כולל תשעה מקורות לא-נוצריים. ובמקביל, העובדה שרק תשעה מחברים מזכירים בכתביהם את הקיסר טיבריוס, בן תקופתו; ורק חמישה מקורות מדווחים על כיבושיו של יוליוס קיסר. ועם זאת, אין אף היסטוריון שמתכחש לקיומם של אלה.[53]
- היסטוריונים דתיים וחילוניים כאחד מכירים ללא היסוס בהשפעתו האדירה של ישוע על עולמנו, יותר מכל אדם אחר.
לאחר שחקר את תיאורית המיתוס של ישוע, קבע ההיסטוריון הנודע ויל דוראנט, כי בניגוד לאלי המיתולוגיה, ישוע היה אדם אמתי.[54]
ההיסטוריון פול ג'ונסון מוסיף וקובע כי כל החוקרים החשובים מכירים בקיומו של ישוע.[55]
ואפילו ההיסטוריון האתאיסט מייקל גרנט כותב: "לסיכום, שיטות המחקר והביקורת של ימינו אינן תומכות בתיאורית המיתוס של ישוע. השאלה הועלתה שוב ושוב, וחוקרים מן השורה הראשונה הוכיחו שוב ושוב שאין לה בסיס."[56]
ההיסטוריון הלא-נוצרי ה.ג' וולס היטיב לנסח יותר מכולם את עובדת קיומו של ישוע:
היה היה איש. את החלק הזה בסיפור לא ניתן היה להמציא.[57]
האם ישוע אכן קם לתחייה?
עדי הראייה של אותם ימים אכן דיברו ופעלו כאילו האמינו בכל לבם שישוע קם לתחייה לאחר צליבתו. אין אף אל במיתולוגיה או בכל דת אחרת שחסידיו האמינו בו באדיקות שכזו.
אבל האם עלינו לקבל את תחייתו של ישוע מכוח האמונה בלבד, או שאולי יש לכך ראיות היסטוריות מבוססות? כמה ספקנים החלו לחקור את התיעוד ההיסטורי, בניסיון להפריך את סיפור התחייה. מה הם גילו?
לחץ כאן כדי לגלות: עלייה עשה ישוע מן המתים.
© 2016 JesusTruths.info